Artikel uit de Duinkoerier van  04-11-2020

Ouderen en hun familie worstelen ermee, ‘zo lang mogelijk thuis wonen’. Natuurlijk willen de meesten graag zo lang mogelijk in hun eigen huis en in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Maar niemand vindt het fijn om steeds hulp te moeten vragen. Uiteindelijk komt er een punt dat het eigenlijk niet meer gaat, maar hoe los je dit dan op? De meeste kinderen willen hun ouders graag helpen, maar ‘HOE DAN’?

Hoe ga je dit organiseren? Eigenlijk heb je geen tijd voor al die extra mantelzorgtaken. Je hebt ook nog je baan, je gezin, je kinderen, je vrienden, toch? Je wilt liever leuke dingen doen met je ouders i.p.v. al die bezoekjes aan het ziekenhuis, kapper, therapie, familie? Hoe fijn is het als iemand een extra oogje in het zeil houdt? Worden medicijnen ingenomen? Wordt de maaltijd nog bereid of is daar hulp bij nodig? Heeft iemand voldoende beweging en komt hij/zij nog regelmatig buiten? Je vindt het belangrijk dat het je ouders aan niets ontbreekt en dat ze niet in een sociaal isolement terecht komen?

Maar… wie gaat die extra handjes allemaal betalen?

Heeft u wel eens gehoord van mantelzorgondersteuning?
Mantel-Match kan u het volgende bieden:

Samen met alle betrokkenen maken we afspraken en verdelen we de taken. Samen zorgen we ervoor dat de dag van de zorgbehoevende zorgeloos verloopt en dat er voldoende aandacht is. Dit geeft vaak al een stuk verlichting voor iedereen. Wij vinden het erg belangrijk dat mensen voldoende in de buitenlucht zijn, bewegen en sociale contacten onderhouden. Daarnaast zorgen we ervoor dat de nodige dagelijkse ‘klusjes’ in huis goed verlopen. Wij kijken bijvoorbeeld mee bij het ontbijt, de lunch, het avondeten, de post, het maken van afspraken, het doornemen van de dagplanning en natuurlijk laten wij de kleine huishoudelijke klusjes die we tegenkomen niet liggen.

Mantelzorgen is zwaar en wij weten dat! Zeker tijdens de corona-tijd!

Financieel gezien zijn er vaak mogelijkheden. Wij hebben goed contact met een onafhankelijke mantelzorgmakelaar, die aan de hand van een eerste kosteloos huisbezoek bespreekt voor welke regelgeving iemand in aanmerking komt. Desgewenst kan deze makelaar je begeleiden in het proces bij het aanvragen van zorgindicaties en een persoonsgebonden budget. Met dit budget kan Mantel-Match worden ingezet. Samen helpen wij je graag op weg!

Zorg dat je zelf energie overhoudt voor de echt belangrijke dingen: het samenzijn en genieten van elkaar!

Heb je vragen of denk je dat wij iets voor je kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Danielle: (06) 38 90 63 83

Monique: (06) 38 90 48 35