Mantelzorg Kaatsheuvel

Voor veel mensen op leeftijd is het een grote wens om thuis te kunnen (blijven) wonen. Maar dat is soms lastig, doordat de ouderdom met ‘gebreken’ komt. De dagelijkse bezigheden die eerst zo vanzelfsprekend waren, worden nu steeds moeilijker om zelf bij te houden. Zoals bijvoorbeeld zelf een lekkere maaltijd bereiden. Ook kan het lastig of spannend zijn om zelfstandig de deur uit te gaan voor een uitje, boodschap of wandeling. Naast beperkingen in de dagelijkse dingen, kan er ook sprake zijn van (beginnende) dementie, waardoor het plannen en organiseren van dingen in en om het huis wat ingewikkelder wordt. Mantel-Match helpt door ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk veilig en prettig thuis kunnen blijven wonen. Bent u op zoek naar mantelzorg in Kaatsheuvel? Neem dan eens contact met ons op.

Wat kunnen wij betekenen

Mantel-Match kan ondersteuning bieden bij veel verschillende dingen om het leven weer een stukje leuker en aangenamer te maken. We ontzorgen de naaste familie bij het zorgen en helpen de ouderen(n) met het op een zo fijn mogelijke manier invullen van hun dag. Zo starten we bijvoorbeeld enkele keren per weer de dag mee op, helpen we met het bereiden van de avondmaaltijd. Ook hebben we bij Mantel-Match een duofiets, om gezellig samen fietstochtjes op te maken.

We bieden ondersteuning bij mantelzorg in Kaatsheuvel op de volgende gebieden:

  • Begeleiding in huis bij dagelijkse bezigheden
  • Gezelschap in en om het huis
  • (Duo)fiets of wandelmaatje
  • (Acute) 24-uurs mantelzorghulp
  • Slaap- en wekservice
  • Begeleid vervoer (meerijdservice voor bijvoorbeeld artsenbezoek)

Zo behouden cliënten en mantelzorgers samen de regie.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor ú zijn? Neem dan contact met ons op. 

Mantel-Match Café

Senioren zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten in ons Mantel-Match Café aan Peperstraat 13 in Kaatsheuvel. Het Café, midden in het centrum van Kaatsheuvel, heeft een gezellige huiskamer waar we met de ouderen uit de buurt kletsen onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers. Er wordt heel wat afgelachen, het café is een warme en gezellige plek voor de ouderen uit het dorp. Iedereen is van harte welkom!

Samenwerking met zorginstanties

Bij de ondersteuning van mantelzorg in Kaatsheuvel werkt Mantel-Match nauw samen met zorgorganisaties. Zo verwijzen we cliënten bijvoorbeeld door naar de thuiszorg. Ook de thuiszorg kan Mantel-Match om hulp vragen als ze zien dat ouderen deze hulp aan huis kunnen gebruiken. Door onze korte lijnen en de goede persoonlijke contacten kunnen we snel en gemakkelijk communiceren. Waar de zorgorganisaties zorg verlenen, biedt Mantel-Match ondersteuning in een extra stukje levensvreugde en gemak.

Hoe zit het met de kosten?

Bij Mantel-Match werken we altijd met een maatwerk mantelzorg-plan. Nadat we persoonlijk kennis met u hebben gemaakt, maken we graag samen met u een maatwerkplan voor het zorgpakket dat u wenst af te nemen. Om deze mantelzorg in Kaatsheuvel te bekostigen, zijn er diverse mogelijkheden. Dit kan uit eigen middelen, maar ook (deels) met een vergoeding vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), WLZ (Wet Langdurige Zorg) of de ZVW (Zorgverzekeringswet).

Met of zonder zorgindicatie

U kunt bij ons terecht met én zonder een zorgindicatie. Met een zorgindicatie kunt u de zorgvergoeding inzetten op Zorg In Natura (ZIN) of met een Persoons Gebonden Budget (PGB). Zonder zorgindicatie kunt u ook bij ons terecht voor hulp, u kunt dan betalen uit eigen middelen. Zorgverzekeraars vergoeden vaak ook (een deel van) de kosten voor mantelzorgondersteuning. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen bij uw zorgverzekeraar.

Hulp bij indicaties en vergoedingen

Heeft u hulp nodig bij het regelen van de juiste indicaties en vergoedingen? Mantel-Match is deskundig op dit gebied en helpt u graag met het doen van een aanvraag. Onze Mantel-Matchers Daniëlle en Monique bieden u de gewenste ondersteuning om een aanvraag te doen en bekijken samen met u uw persoonlijke situatie.

Transparant en duidelijk

Is het Mantel-Match plan voor mantelzorg in Kaatsheuvel helemaal naar wens? Dan stellen we een contract op. Hierin staan alles afspraken duidelijk en overzichtelijk beschreven, u vindt hier ook het aantal uren en de afgesproken duur van ondersteuning die u bij Mantel-Match afneemt. Dit voorkomt verrassingen en schept vertrouwen. Wilt u meer uren bestellen of langer gebruik maken van onze diensten? Dit kan natuurlijk altijd.

Meer weten?

We maken graag een vrijblijvende afspraak met u voor een kennismaking, waarin we de mogelijkheden bespreken. Neem contact met ons op of vul het contactformulier in, dan nemen we binnen 48 uur contact met u op. We lichten graag in een persoonlijk gesprek aan u toe wie we zijn en wat we doen.