Dagbesteding Loon op Zand

Voor ouderen is het van groot belang om een prettige en zinvolle besteding van de dag te hebben. Bent u op zoek naar een fijne dagbesteding voor senioren in Loon op Zand? Dan kan Mantel-Match uitkomst bieden. Onze organisatie biedt professionele mantelzorg voor ouderen in gemeente Loon op Zand, Waalwijk, Dongen en Heusden. Wij komen vaak in beeld als er iets verandert in de zorgvraag van ouderen. Bijvoorbeeld als de familie geen mantelzorg (meer) kan bieden of de oudere meer hulp nodig heeft. Vaak is de familie of de thuiszorg de eerste die dit signaleert. Mantel-Match biedt ondersteuning op maat, afgestemd op de specifieke vraag en behoefte van senioren.

Het belang van dagbesteding

Vaak is er in eerste instantie vooral aandacht voor goede zorg. Het is belangrijk en prettig dat dit goed geregeld is. Maar het mentale welbevinden van ouderen is minstens zo belangrijk. Een goede en aangename invulling van de dag, zorgt ervoor dat het welzijn van ouderen wordt vergroot. Dit kan bijvoorbeeld door het hebben van sociale contacten met leeftijdsgenoten en het brengen van structuur in de dagbesteding van ouderen in Loon op Zand. Ouderen zitten hierdoor beter in hun vel en dat vinden we belangrijk bij Mantel-Match. We doen er dan ook alles aan, om ervoor te zorgen dat ouderen zo lang mogelijk en zo aangenaam mogelijk veilig thuis kunnen blijven wonen.

Een band opbouwen met elkaar

Doordat ouderen vaak veel hebben meegemaakt, hebben ze ook veel te vertellen. Ouderen vinden dan ook vaak herkenning in elkaars verhalen. Deze herkenning schept een band. Bovendien lopen ze vaak tegen dezelfde dingen aan in hun degelijks leven, dan is het fijn als je hier met elkaar over kunt praten. Daarom is er ons Mantel-Match café in Kaatsheuvel centrum. Hier hebben ouderen een fijne plek om samen te komen. Ze kunnen deelnemen aan de (creatieve) activiteiten die we organiseren, of gewoon gezellig met elkaar kletsen of een potje kaarten. Natuurlijk bieden we hier een goede kop koffie en wat lekkers bij. Eigenlijk is deze vorm van gezellig samenzijn al een vorm van dagbesteding in regio Loon op Zand. We bieden in het Mantel-Match café begeleiding in kleine groepsvorm, ter aanvulling op de individuele begeleiding die we aan huis geven. Dit kleine beetje aandacht en begeleiding doet al enorm veel. Het zorgt ervoor dat ouderen weer zin krijgen om iets te ondernemen in en om het huis en (weer) geactiveerd worden. Ook hebben ze het gevoel er weer bij te horen en dat komt ten goede aan het welbevinden.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor ú zijn? Neem dan contact met ons op. 

Formele dagbesteding in Loon op Zand

Is er behoefte aan meer ondersteuning in de vorm van formele dagbesteding in Loon op Zand en omgeving? Ook dat is mogelijk. Mantel-Match biedt niet alleen informele ondersteuning via het Mantel-Match café, maar in samenwerking met andere zorgorganisaties ook formele dagbesteding. Hierbij kunnen ouderen zowel terecht mét een indicatie als zonder een indicatie. Deze dagbesteding kunt u zo klein of groot maken als u zelf wilt.

Vrijblijvend uw situatie bespreken

Omdat het om een heel persoonlijk stukje zorg gaat, vinden wij het prettig om persoonlijk kennis met u te maken zodat we ontdekken of er een wederzijdse klik is. Hiervoor nemen we graag de tijd. Als u meer wilt weten over uw mogelijkheden voor dagbesteding in Loon op Zand of u hier vragen over heeft, plannen we graag een vrijblijvende afspraak met u in. We vinden het prettig als u daartoe het contactformulier zo volledig mogelijk invult. Dan kunnen onze Mantel-Matchers Monique en Daniëlle zicht goed voorbereiden op de afspraak en uw specifieke situatie. Nadat u het formulier heeft verzonden, zorgen we ervoor dat we binnen 72 uur contact met u opnemen.