Dagbesteding Kaatsheuvel

Mantel-Match is een professionele mantelzorg organisatie voor ouderen uit de gemeente Loon op Zand, Waalwijk, Heusden en Dongen. Vaak worden we ingeschakeld als de zorgvraag van de oudere verandert. Bijvoorbeeld als de oudere meer hulp nodig heeft of de familie, die vaak mantelzorg verricht, dit (even) niet meer kan bieden. Dan is de zorgvraag van de oudere groter dan het aanbod van zorg in het (sociale) netwerk van de oudere. Mantel-Match kan dan een oplossing bieden door ondersteuning op maat te bieden. Bij Mantel-Match doen we er alles aan om ouderen zo lang mogelijk veilig thuis te laten wonen. Daarom bieden wij een breed pakket aan mantelzorgondersteuning aan huis aan. Maar naast het ontvangen van de juiste zorg, is het hebben van een fijne dagbesteding in Kaatsheuvel minstens zo belangrijk. Dit zorgt voor structuur in de dag en gaat eenzaamheid tegen. Sociale contacten, het liefst met mensen van de eigen leeftijd, zorgen ervoor dat ouderen beter in hun vel zitten en dat verhoogt hun welzijn.

Een gedeelde ervaring

Voor senioren is het prettig als ze andere senioren ontmoeten, omdat ze elkaar begrijpen. Vaak vinden ze herkenning in elkaars levensverhalen en lopen ze tegen dezelfde dingen aan. Als je er dan met elkaar over kunt praten, geeft dat een goed gevoel en schept dat een band. Daarom is ons Mantel-Match café zo belangrijk. Eigenlijk is dit ook al een soort van dagbesteding in Kaatsheuvel. Ouderen komen hier bij elkaar, voor een praatje en een kopje koffie. Vaak is er ook de mogelijkheid om aan te sluiten bij een (creatieve) activiteit. Of er wordt gezellig een potje met elkaar gekaart.
Ons Mantel-Match café is zo een aanvulling op de individuele begeleiding aan huis, naar begeleiding in klein groepsverband. Een paar uurtjes aan begeleiding kan al veel verschil maken. Ouderen krijgen hierdoor weer zin en energie om dingen te ondernemen en krijgen het gevoel er weer bij te horen. Dit bevordert hun fysieke en mentale gezondheid.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor ú zijn? Neem dan contact met ons op. 

Formele dagbesteding in Kaatsheuvel

Mantel-Match biedt niet alleen mantelzorgondersteuning aan huis aan, maar ook andere vormen van ouderenzorg. Daarvoor werkt Mantel-Match samen met diverse organisaties. Onder andere voor dagbesteding in Kaatsheuvel, naast het Mantel-Match café. Deze dagbesteding is er zowel voor ouderen mét als zonder indicatie.

Vrijblijvend kennis maken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor dagbesteding in Kaatsheuvel? Maak dan eens vrijblijvend een kennismakingsafspraak met onze Mantel-Matchers Daniëlle en Monique. Tijdens deze afspraak brengen we uw wensen in kaart en bespreken wat Mantel-Match voor u kan betekenen. Ook beantwoorden we uw vragen over praktische aspecten, zoals kosten, vergoedingen en tijdstippen waarop dagbesteding geboden kan worden.
Voor ons is het persoonlijke contact erg belangrijk. Het gaat tenslotte om een belangrijk stukje persoonlijke zorg. De wederzijdse klik moet er dan ook zeker zijn. Als u het contactformulier zo volledig mogelijk invult, kunnen wij ons zo goed mogelijk voorbereiden op de afspraak. Na het verzenden van het formulier, nemen we binnen drie werkdagen contact met u op.