Mantelzorg Loon op Zand

Tot op hoge leeftijd in je eigen huis kunnen wonen, is vaak de grootste wens van ouderen. Maar doordat de ouderdom met ‘gebreken’ komt, is dit niet altijd een vanzelfsprekendheid. Vaak is er met wat hulp en ondersteuning toch veel mogelijk. Denk dan eens aan het inschakelen van mantelzorg in Loon op Zand. Mantel-Match biedt ondersteuning bij alledaagse dingen, die vaak wat moeilijker worden bij het vorderen van de leeftijd. Of als er sprake is van (beginnende) dementie. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het koken, de deur uit gaan voor een boodschap of het maken van een wandeling. We zorgen ervoor dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen, op een veilige en aangename manier.

Wat we voor ouderen kunnen betekenen

Ondersteuning vanuit Mantel-Match is mogelijk op veel verschillende gebieden, zodat het leven weer wat leuker en prettiger gemaakt kan worden. Vaak is er al (veel) zorgondersteuning door familie. Ook voor hen kan Mantel-Match een steuntje in de rug betekenen door hen te ontzorgen. We zorgen voor een zo prettig en goed mogelijke daginvulling van de ouderen. Hoe we dit doen? We zorgen bijvoorbeeld een aantal keer per week voor een gezamenlijke start van de dag, maken samen een ritje op onze eigen duofiets of hlpen bij het koken van de avondmaaltijd.

Mantel-Match biedt ondersteuning bij mantelzorg in Loon op Zand door het volgende te bieden:

  • Begeleiding in huis bij dagelijkse bezigheden
  • Gezelschap in en om het huis
  • (Duo)fiets of wandelmaatje
  • (Acute) 24-uurs mantelzorghulp
  • Slaap- en wekservice
  • Begeleid vervoer (meerijdservice voor bijvoorbeeld artsenbezoek)

Het zelf de regie in handen kunnen houden is voor veel cliënten en hun mantelzorgers belangrijk. Op deze manier zorgen we daar samen voor.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor ú zijn? Neem dan contact met ons op. 

Een praatje en een kopje koffie

Sociaal contact is goed en houdt levendig. Daarom hebben we bij Mantel-Match ons eigen Mantel-Match Café. Het café ligt midden in het centrum van Kaatsheuvel, aan de Peperstraat 13 en is daardoor voor ouderen uit de regio een leuke, goed bereikbare plek. Hier kunnen senioren terecht voor een lekkere kop koffie (met iets erbij) een goed gesprek. Natuurlijk wordt er ook heel wat gelachen. We zorgen voor een gezellige omgeving en een warme, fijne plek.

Mantel-Match en zorginstanties

Waar zorginstanties zorg verlenen, biedt Mantel-Match een stukje gemak en extra levensvreugde. Daarbij ondersteunen we elkaar graag en werken we samen. De thuiszorg verwijst bijvoorbeeld cliënten naar ons door en omgekeerd verwijzen wij cliënten naar de thuiszorg. We schakelen snel met elkaar en hebben korte lijnen. We vullen elkaar aan waar dat nodig is.

Hoe zit het met de kosten voor Mantel-Match?

Bij Mantel-Match verrichten we altijd maatwerk en maken we graag duidelijke en transparante afspraken met u. We maken eerst graag persoonlijk kennis met u, waarbij we uw voorkeuren en mogelijkheden bespreken. Dan stellen we samen met u een maatwerk mantelzorg-plan op voor het af te nemen mantelzorgpakket. Om dit pakket aan mantelzorg in Loon op Zand te bekostigen, zijn er verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan financiering vanuit uw eigen middelen, maar vaak zijn er ook vergoedingen mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Wet Langdurige Zorg (WLZ) of de Zorgverzekeringswet (ZVW).

Een indicatie mag, maar is niet noodzakelijk

U heeft niet per sé een indicatie nodig om gebruik te kunnen maken van de diensten van Mantel-Match. Is de zorgindicatie er wel? Dan kunt u een aanvraag doen vanuit het Persoons Gebonden Budget (PGB) of de zorgvergoeding inzetten op Zorg In Natura (ZIN). Als u de kosten financiert uit eigen middelen, biedt de zorgverzekeraar vaak een (gedeeltelijke) vergoeding. Neemt u hiervoor contact op met uw eigen zorgverzekeraar, zij kunnen u hier beste inzicht hierin bieden.

We helpen graag bij aanvragen van indicaties en vergoedingen

Dat het aanvragen van de juiste indicaties en vergoedingen vaak ingewikkeld is, snappen we zeker. Daarom hebben we bij Mantel-Match de juiste expertise in huis om u hiermee te helpen. Daniëlle en Monique bekijken samen met u uw persoonlijke situatie en helpen u graag met het doen van een aanvraag.

Een goed en helder plan

Heeft u samen met Mantel-Match het plan voor mantelzorg in Loon op Zand opgesteld en is dit helemaal naar uw wens? Dan stellen we een contract op met de gemaakte afspraken. Hierin staat duidelijk omschreven hoeveel uren ondersteuning u van Mantel-Match ontvangt en voor welke periode. Daardoor komt u niet voor verrassingen te staan. Uiteraard is het altijd mogelijk om meer uren aan te vragen of de periode van dienstverlening te verlengen.

Maak eens kennis met ons

Wilt u kennis met ons maken? Dan plannen we graag een vrijblijvende afspraak met u in. Dan bespreken we meteen uw mogelijkheden. U kunt contact met ons opnemen via de gegevens op de website of door het contactformulier in te vullen. We nemen dat binnen 48 uur contact met u op en vertellen u graag meer over wie we zijn en wat we voor u kunnen betekenen.