Mantelzorg Sprang-Capelle

Zo lang mogelijk thuis (blijven) wonen is voor veel ouderen een grote wens. Doordat de ouderdom met ‘gebreken’ komt, is dit soms niet zo vanzelfsprekend. Simpele dagelijkse bezigheden worden dan een uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandig koken of de deur uit gaan voor een boodschap of wandeling. Soms is er ook sprake van (beginnende) dementie, waardoor het moeilijk wordt om de dingen in en om het huis te plannen en organiseren. Dan kan het prettig zijn om gebruik te maken van ondersteuning bij mantelzorg in Sprang-Capelle. Mantel-Match helpt u graag door ervoor te zorgen dat ouderen zo lang mogelijk veilig en prettig thuis kunnen blijven wonen.

Wat wij voor u kunnen doen

Op veel verschillende gebieden kan Mantel-Match ondersteuning bieden. Zo maken we samen het leven weer een stukje leuker en aangenamer. Ook de familie, die vaak veel zorg op zicht neemt, kan vaak wel een extra steuntje gebruiken. We ontzorgen deze familie ook en helpen de ouderen met het op een zo prettig mogelijke manier invullen van hun dag. Denk bijvoorbeeld aan het samen opstarten van de dag, hulp bij het koken of samen een ritje maken op onze duofiets.

We kunnen ondersteuning bij mantelzorg in Sprang-Capelle bieden op het volgende gebied:

  • Begeleiding in huis bij dagelijkse bezigheden
  • Gezelschap in en om het huis
  • (Duo)fiets of wandelmaatje
  • (Acute) 24-uurs mantelzorghulp
  • Slaap- en wekservice
  • Begeleid vervoer (meerijdservice voor bijvoorbeeld artsenbezoek)

Zo houden cliënten en mantelzorgers samen de regie in handen.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor ú zijn? Neem dan contact met ons op. 

Ons gezellige Mantel-Match Café

Mantel-Match heeft een eigen locatie met daarin een gezellig café, aan de Peperstraat 13 in Kaatsheuvel. Hier zijn senioren van harte welkom om elkaar te ontmoeten voor een kopje koffie met wat lekkers en een gezellig praatje. In onze huiskamer wordt flink met elkaar gelachen en heel wat gekletst. Het is een warme en gezellige plek voor ouderen uit Kaatsheuvel, Sprang-Capelle en omgeving.

We werken samen met zorginstanties

Bij Mantel-Match werken we samen met zorgorganisaties om ondersteuning te bieden bij mantelzorg in Sprang-Capelle. Denk hierbij aan doorverwijzingen naar de thuiszorg. Op hun beurt meldt de thuiszorg het bij ons, als ze bij ouderen thuis komen die wel wat ondersteuning van ons kunnen gebruiken. We hebben korte lijnen met elkaar, waardoor de communicatie gemakkelijk en snel verloopt. De zorginstanties zijn er voor de zorg, Mantel-Match is er voor een stukje extra gemak en levensvreugde.

Hoe is het geregeld met de kosten?

Bij Mantel-Match stellen we samen met u altijd een maatwerk mantelzorg-plan op. Eerst maken we persoonlijk kennis met elkaar, waarna we samen een maatwerkplan opstellen voor de mantelzorgpakket dat u graag wil afnemen. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit pakket aan mantelzorg in Sprang-Capelle te bekostigen. Uiteraard kan dit uit uw eigen middelen, maar er zijn vaak ook (gedeeltelijke) vergoedingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Wet Langdurige Zorg (WLZ) of de Zorgverzekeringswet (ZVW).

Is er een zorgindicatie nodig?

Nee hoor, dit is niet per sé noodzakelijk. U kunt bij ons terecht met én zonder een zorgindicatie. Als de oudere waarvoor u hulp aanvraagt een zorgindicatie heeft, kunt u de zorgvergoeding inzetten op Zorg In Natura (ZIN) of de mantelzorg aanvragen met een Persoons Gebonden Budget (PGB). Als u betaalt vanuit uw eigen middelen, vergoeden zorgverzekeraars vaak ook (een deel van) de kosten voor mantelzorgondersteuning. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij uw eigen zorgverzekeraar.

Heeft u hulp nodig bij indicaties en vergoedingen?

Ook dan staat Mantel-Match voor u klaar. Wij zijn deskundig op dit gebied en helpen u graag met het doen van een aanvraag. Onze Mantel-Matchers Daniëlle en Monique ondersteunen u waar nodig om een aanvraag te doen en bekijken samen met u uw persoonlijke situatie.

Een helder plan

Is het Mantel-Match plan voor mantelzorg in Sprang-Capelle klaar en zoals u het graag wilt? Dan gaan we verder met de volgende stap en stellen we een contract op, met daarin alle afspraken helder beschreven. Zo ziet u voor welke periode en voor hoeveel uren u ondersteuning afneemt bij Mantel-Match. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Uiteraard is het altijd mogelijk om meer uren aan te vragen of langer gebruik te maken van onze diensten.

Contact opnemen

Wilt u graag kennis met ons maken? Dan plannen we graag een vrijblijvende afspraak met u in. Naam daartoe contact met ons op of vul ons contactformulier in. Dan zorgen we ervoor dat we binnen 48 uur contact met u opnemen. We vertellen u graag meer over wie we zijn en wat we doen.