Dagbesteding Waalwijk

Bent u op zoek naar dagbesteding voor ouderen in de regio Waalwijk? Dan biedt Mantel-Match verschillende mogelijkheden hiervoor. Wij zijn een professionele mantelzorgorganisatie voor ouderen in de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand, Heusden en Dongen. Zodra de zorgvraag van de oudere verandert, komen wij vaak in beeld. Dat kan bijvoorbeeld als de oudere toch meer hulp nodig heeft (vaak wordt dit vanuit de thuiszorg of familie gesignaleerd) of als de mantelzorgers in de directe omgeving van de oudere, vaak de familie, de zorg (even) niet meer kunnen bieden. Bij Mantel-Match bieden we ondersteuning op maat, helemaal afgestemd op de specifieke behoefte van de oudere.

Fijne en zinvolle dagbesteding

Naast het regelen van goede zorg, is het minstens zo belangrijk dat ouderen een goede invulling van hun dag hebben. Door gebruik te maken van dagbesteding in Waalwijk en omgeving, wordt de oudere meer structuur geboden en wordt de dag op een fijne, zinvolle manier doorgebracht. Het hebben van sociale contacten met leeftijdsgenoten zorgt ervoor dat het welzijn van ouderen wordt verhoogd en dat ze beter in hun vel zitten. Dat is belangrijk. Daarom doen we er bij Mantel-Match alles aan, om ervoor te zorgen dat ouderen zo lang mogelijk en zo prettig mogelijk veilig thuis kunnen blijven wonen.

Wederzijds begrip en gezelligheid

Ouderen vinden vaak veel herkenning in elkaars verhalen. Ze hebben al een heel leven meegemaakt en lopen nu vaak tegen dezelfde dingen aan bij het ouder worden. Dan is het fijn als je daar met elkaar over kunt praten en zo een band kunt scheppen. Ons Mantel-Match café in het centrum van Kaatsheuvel, is een fijne plek om samen te komen. Hier kunnen senioren een praatje met elkaar maken, een potje kaarten of meedoen met de (creatieve) activiteiten die we organiseren. Uiteraard met een goede kop koffie en iets lekkers erbij. Dit gezellige samenzijn is eigenlijk al een vorm van dagbesteding in regio Waalwijk. Mantel-Match biedt zo begeleiding in een klein groepsverband, als aanvulling op de individuele thuisbegeleiding die we bieden. Deze aandacht en begeleiding zorgt ervoor dat ouderen (weer) worden geactiveerd en ze weer dingen gaan ondernemen. Ze krijgen het gevoel dat ze er weer bij horen. Dit komt zeer ten goede aan hun welbevinden.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor ú zijn? Neem dan contact met ons op. 

Ook formele dagbesteding mogelijk in regio Waalwijk

Via Mantel-Match bieden we niet alleen informele dagbesteding in ons Mantel-Match café. Is er meer en gestructureerde dagbesteding nodig in Waalwijk, dan kunnen we dit ook bieden in samenwerking met thuiszorgorganisatie CCC Thuis In Zorg. Dit is zowel mogelijk voor ouderen mét een indicatie als voor ouderen zonder indicatie. Er zijn verschillende mogelijkheden qua invulling en duur van de dagbesteding. U kunt gebruik maken van een dagdeel, dag of meerdere dagen, zelfs zeven dagen in de week van 8:00 uur tot 20:00 uur.

Bespreek uw mogelijkheden

We nemen graag de tijd, om de mogelijkheden voor uw specifieke situatie te bespreken. Als u vragen heeft over de dagbesteding in Waalwijk of hier meer over wilt weten, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. Onze Mantel-Matchers Daniëlle en Monique nemen alles graag met u door. Ook vinden wij een persoonlijke kennismaking heel belangrijk. We bieden toch een heel persoonlijk stukje zorg en dan is het prettig als er een wederzijdse klik heeft. Als u het contactformulier zo uitgebreid mogelijk invult, kunnen we ons goed voorbereiden op de afspraak. We nemen binnen 48 uur na het invullen van het contactformulier contact met u op. De afspraak is uiteraard geheel vrijblijvend.