Bekostiging en vergoeding

Mantel-Match werkt altijd met een maatwerk mantelzorg-plan. Vandaar dat we graag na een persoonlijke kennismaking een maatwerk plan met u maken voor het mantelzorgpakket dat u graag wilt afnemen. Er zijn veel mogelijkheden om de mantelzorg te bekostigen. Dit kan uit eigen middelen of (deels) met vergoeding vanuit de wet WMO (Met Maatschappelijke Ondersteuning), WLZ (Wet Langdurige Zorg) of de ZVW (Zorgverzekeringswet). Er zijn veel mogelijkheden om mantelzorg (deels) vergoed te krijgen. Echter het is vaak een vrij ingewikkelde klus om informatie daarover te vinden en om de juiste aanvragen in te sturen bij bijvoorbeeld het zorgloket. We behandelen regelmatig vragen en gaan vrijblijvend in gesprek om te kijken naar mogelijkheden voor vergoeding. Schroom niet om contact op te nemen.

Uw vader/moeder heeft een zorgindicatie?

Heeft u een zorgindicatie of gaat u die aanvragen voor de zorgbehoevende in uw omgeving, dan kunt u van onze diensten gebruik maken door de zorgvergoeding in te zetten op Zorg In Natura (ZIN) of met een Persoons Gebonden Budget (PGB).

Uw vader/moeder heeft geen zorgindicatie?

Ook als u geen zorgindicatie heeft voor de zorgbehoevende in uw omgeving kunt u bij ons terecht voor hulp. U kunt altijd betalen uit eigen middelen. Vaak vergoeden zorgverzekeraars ook (een deel van) de kosten voor mantelzorgondersteuning. Kijk maar eens naar uw polisvoorwaarden of op de website van uw zorgverzekeraar.

Hulp nodig?

Wij begrijpen dat het regelen van de juiste indicaties en vergoedingen een lastige klus is. Waar moet u zijn en wat is op uw familiesituatie van toepassing? Bij Mantel-Match zijn we deskundig op dit vlak en kunnen we u altijd helpen met het doen van een aanvraag. Mantel-Matchers Daniëlle en Monique bekijken dan samen met u naar uw persoonlijke situatie en uw gewenste ondersteuning om vervolgens een aanvraag te doen.

Een heldere overeenkomst

Als het Mantel-Match plan helemaal naar wens is, stellen wij een contract op waarin alle afspraken helder beschreven staan. Daarin staat ook beschreven het aantal uren en de periode van ondersteuning die u afneemt bij Mantel-Match. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. En wilt u het aantal uren bijstellen of de periode verlengen, dan kan dat natuurlijk altijd. Het is dus zeker een flexibel contract.

Contact

Heeft u behoefte aan een kennismakingsgesprek, waarin we vrijblijvend de mogelijkheden bespreken en met elkaar kijken naar mogelijkheden voor vergoeding of een bijdrage vanuit de overheid? Neem vandaag nog contact op met ons. Na het invullen van het contactformulier, nemen we binnen 2-3 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak.