Dagbesteding

Mantel-Match heeft een eigen café waar ouderen ook een soort van dagbesteding kunnen doen. Dit als uitbreiding van onze individuele begeleiding thuis, naar begeleiding in klein groepsverband in het Mantel-Match Café.

Creativiteit in het café

“Gemiddeld komen we 2 keer per week bij onze cliënten thuis, vaak een ochtend en een middag. Onze cliënten genieten van deze begeleiding, maar vinden het ook altijd heel gezellig in het Mantel-Match Café. We bieden onze cliënten vaak 1 dagdeel 1-op-1 begeleiding thuis aan en een dagdeel in het Mantel-Match Café in het centrum van Kaatsheuvel. Samen met een aantal andere senioren, gezellig kletsen, koffiedrinken, gewoon ‘erbij’ horen met de mogelijkheid van een creatieve activiteit.”, aldus Daniëlle van Wezel, oprichtster en mede-eigenaresse van Mantel-Match.

Ontmoetingen met andere senioren doen het goed en voorkomt eenzaamheid. Eerlijk is eerlijk, senioren onder elkaar begrijpen elkaar. Ze hebben bijna een heel leven achter de rug, weten waar ze over praten en herkennen vaak hun eigen verhaal in dat van een ander. Dat schept een band en draagt ook zeker bij aan een positief gevoel. Het gevoel dat andere senioren tegen dezelfde dingen aan lopen dan zij. Eigenlijk is dit, ook al wordt het zo niet genoemd, toch een hele mooie dagbesteding voor de ouderen uit Kaatsheuvel en omgeving!

Samen tegen eenzaamheid

Samen met onze zorgpartners biedt Mantel-Match een compleet pakket aan ondersteuning voor senioren. Een praatje maken in het Mantel-Match Café tegen de eenzaamheid of individuele begeleiding en een beetje ondersteuning thuis. Informele dagbesteding in klein groepsverband in het Mantel-Match Café. Korte lijntjes met de wijkverpleging, indien nodig. De mogelijkheid om individuele begeleiding in te zetten als aanvulling op de wijkverpleging.

Wij doen er alles aan om ouderen zo lang mogelijk prettig en veilig thuis te laten wonen!