Dagbesteding Sprang-Capelle

Voor mantelzorg in de gemeente Loon op Zand, Waalwijk, Heusden en Dongen, kunt u terecht bij Mantel-Match. Wij zijn een professionele mantelzorg organisatie voor ouderen. Wij komen vaak in beeld, zodra de zorgvraag van de oudere verandert. Denk hierbij aan mantelzorgers in de omgeving van ouderen, vaak de familie, die (tijdelijk) de zorg niet meer kunnen bieden. Of als de oudere meer hulp nodig heeft. Bij Mantel-Match bieden we dan een oplossing door ondersteuning op maat. Ook voor dagbesteding in de regio Sprang-Capelle kunt u bij ons terecht. Niet alleen het krijgen van de juiste zorg, maar ook het op een zinvolle en fijne manier invulling geven aan de dag is belangrijk. Dit zorgt voor structuur en helpt tegen eenzaamheid. Door sociale contacten met leeftijdsgenoten zitten ouderen beter in hun vel. Dat verhoogt hun welzijn. We doen er bij Mantel-Match dan ook alles aan om ervoor te zorgen, dat ouderen zo lang mogelijk en op een prettige manier veilig thuis kunnen blijven wonen.

Verhalen delen met elkaar

Senioren begrijpen elkaar vaak goed, omdat ze al een heel leven hebben meegemaakt en herkenning vinden in elkaars verhalen. Ook lopen ze vaak tegen dezelfde dingen aan in het dagelijks leven. Het geeft een goed gevoel om hier samen met elkaar over te kunnen praten en dit schept een band. Ons Mantel-Match café in het centrum van Kaatsheuvel, is de plek waar senioren gezellig samen komen. Hier drinken ze een kopje koffie met iets lekkers erbij, maken een praatje met elkaar of kaarten een potje met elkaar. Vaak organiseren we ook (creatieve) activiteiten waar ouderen bij aan kunnen sluiten. Eigenlijk vormen deze gezellige (mid)dagen in ons Mantel-Match café al voor een soort van dagbesteding in regio Sprang-Capelle. We bieden daar begeleiding in klein groepsverband, als aanvulling op de individuele begeleiding aan huis. Deze begeleiding kan al veel verschil maken voor ouderen, waardoor ze weer dingen gaan ondernemen en ze het gevoel krijgen er weer bij te horen. Deze sociale contacten, gecombineerd met een fijne dagbesteding, bevorderen de mentale en fysieke gezondheid.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor ú zijn? Neem dan contact met ons op. 

Ook formele dagbesteding in regio Sprang-Capelle

Naast de informele dagbesteding die we in het Mantel-Match café bieden, is er de mogelijkheid tot  mantelzorgondersteuning aan huis aan en andere vormen van ouderenzorg. Hiervoor werken we samen met verschillende zorgaanbieders.  Er zijn zowel mogelijkheden voor ouderen mét een zorgindicatie als ouderen zonder deze indicatie. Op basis van de behoeften en wensen van de oudere, wordt er een keuze gemaakt voor de vorm van bijvoorbeeld dagbesteding en de tijdsduur.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken

Heeft u vragen over de dagbesteding in Sprang-Capelle? Of wilt u hier meer over weten? Dan nodigen wij u van harte uit om een vrijblijvende afspraak ter kennismaking te maken met Mantel-Matchers Monique en Daniëlle. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. Tijdens de afspraak worden de wensen van de oudere in kaart gebracht en vertellen we wat Mantel-Match concreet kan betekenen. Vut u daartoe het contactformulier zo volledig mogelijk in, dan kunnen wij ons goed voorbereiden op de afspraak. Voor ons is het erg belangrijk dat er een wederzijdse klik is met elkaar, het gaat tenslotte toch om eens tukje persoonlijke zorg. Daarom vinden wij het ook erg prettig om u persoonlijk te ontmoeten. We nemen binnen 72 uur contact met u op, na het invullen van het formulier.