In het Mantel-Match café stond de vrijdagochtend in december in het teken van kerst. Met een gezellige club bezoekers van het ouderencafé in Kaatsheuvel werden tientallen kerstkaarten gemaakt. Knippen, vouwen, plakken, schrijven…. De kerstkaarten zijn echte kunstwerkjes geworden met een hele mooie kerstgroet voor de bewoners van Venloene in Loon op Zand.

Voor Mantel-Match was deze kerstactiviteit in het café aan de Peperstraat een manier om ouderen bij elkaar te brengen voor wat gezelligheid. “Zeker in deze tijd zijn veel ouderen vaak alleen. We willen dat stukje eenzaamheid, of eenzaam voelen wegnemen bij ouderen. Dat kan met leuke toegankelijke activiteiten in ons café.”, aldus Monique de Man, eigenaresse van Mantel-Match.

De kerstkaarten-activiteit groeide spontaan uit tot een ‘goede doel’ actie voor andere ouderen in de gemeente. Monique vertelt: “Gaandeweg werd door de kaartenmakers zelf bedacht, dat het leuk zou zijn om de kaarten op een ludieke manier rond te brengen in de Venloene in Loon op Zand. Extra leuk natuurlijk, omdat een aantal kaartenmakers ook uit Loon op Zand komt. “

Helaas gooiden corona wederom roet in het eten. Mantel-Match heeft de kaarten met de warme kerstgroet daarom bezorgd in de brievenbus.

Een oproep aan alle mensen in de gemeente om de komende tijd weer wat extra om te kijken naar de ouderen. Een kaartje of telefoontje doet wonderen om eenzaamheid tegen te gaan. En voor alle ouderen die er in 2022 weer wat vaker uit willen. Kom eens langs in het Mantel-Match Café. Wij hopen heel snel in het nieuwe jaar weer onze deuren te mogen openen in de Peperstraat.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.